Superaanbieding voor scholen!

Superaanbieding voor scholen!

Alle leerlingen blink leren typen

Super aanbieding Pica Typen voor scholen

Steeds meer scholen maken gebruik van een computer of tablet voor het maken van lessen, huiswerk, spreekbeurten en werkstukken. Met een typediploma vormt typen geen belemmering meer. Kinderen met een goede typevaardigheid maken hun (huis) werk sneller en kunnen zich beter concentreren op de inhoud. Blind typen levert tijdwinst op en is een goede voorbereiding voor de middelbare school.

Pica Typen is ontwikkeld voor leerlingen in de groepen 5 t/m 8. Er zijn verschillende varianten waarbij de gestelde doelen voor snelheid en nauwkeurigheid afgestemd zijn op leeftijd, ontwikkeling en leesniveau. Pica Typen is gemaakt in co-creatie met leerkrachten, pedagogen en leerlingen.

Direct bestellen

Voordelen Pica Typen voor scholen

Door jarenlange ervaring weet Pica Typen hoe je typen leuk, interessant en motiverend kunt houden voor kinderen.

  • Onze methode maakt leren typen voor elk kind mogelijk
  • Leren typen in het eigen tempo en op het eigen niveau
  • Persoonlijk account voor elke leerling
  • Leerlingen kunnen op elk moment zelfstandig aan de slag, ook thuis
  • Speciaal leraren dashboard om leerlingen te volgen
  • Ook voor kinderen met dyslexie
  • Diplomagarantie
  • Goed voorbereid naar de middelbare school
  • Beschikbaar voor Qwerty- of Azerty toetsenborden.

Voordelen van blind leren typen

https://picatypen.nl/wp-content/uploads/fly-images/108/Pica-typen-scholen-kind-typt-540x0.jpg

Efficiënter werken

Door blind te typen hoeven kinderen niet non-stop naar hun scherm te kijken. Zo maken zij hun huiswerk sneller en kwalitatiever omdat zij zich beter kunnen concentreren op de tekst.

https://picatypen.nl/wp-content/uploads/fly-images/109/Pica-typen-middelbare-school-540x0.jpg

Middelbare school

Kinderen krijgen op de middelbare school nog meer te maken met de digitalisering en informatievaardigheden. Daardoor wordt deze vaardigheid nog belangrijker.

https://picatypen.nl/wp-content/uploads/fly-images/110/pica-typen-houding-540x0.jpg

Goede houding

Kinderen nemen vaak de verkeerde houding aan tijdens het werken op de computer of tablet. Door blind te typen zit je direct in de juiste houding die klachten in de toekomst voorkomt.

Opbouw Typecursus

Kinderen kunnen zelfstandig aan de slag met Pica Typen. Iedere les brengt hen in een nieuw land met nieuwe typeopdrachten en spectaculaire weetjes. Zo blijven zij betrokken en verwonderd tot en met de laatste les. Aan het einde van alle reisdagen wordt de eindtoets gemaakt voor het diploma.

Methode van Pica Typen

Pica typen bouwt de moeilijkheidsgraad van de cursus op. Kinderen beginnen met de letters in de basispositie, gevolgd door letterreeksen, woorden, zinnen en uiteindelijk gaan ze aan de slag met teksten. Is het moeilijk? Dan is er altijd de herhalingsdag met nieuwe opdrachten op het zelfde niveau.

Leren typen in 12 weken

Begin iedere dag met een kwartiertje typen. Dan kunnen de kinderen na 12 weken razendsnel blind typen. Dit is een richtlijn. Ieder kind heeft zijn eigen tempo en daar wordt de cursus ook op aangepast. Kinderen kunnen ook thuis inloggen, dus extra oefenen kan altijd!