Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Hoe lang is een schoollicentie geldig?

De licentie wordt tot wederopzegging elk jaar automatisch met een jaar verlengd, met een maand opzegtermijn na het eerste jaar.

Wanneer gaat de licentie in?

Je kunt zelf de aanvangsdatum aangeven.

Hoeveel kinderen kunnen op 1 schoollicentie meedoen?

Bij je bestelling geef je aan voor welke groep(en) je een licentie besteld. Ons systeem haalt de leerlingenaantallen uit DUO. Bij je bestelling bestel je direct de stickervellen mee waarmee de leerlingen het toetsenbord afplakken.

Voor de Belgische scholen kunnen de leerlingen verbonden een de school deelnemen. Bij de bestelling vragen we om een leerlingenaantal in te vullen, zodat we voldoende afplakstickers kunnen versturen. Kom je stickers tekort of wil je voor het nieuwe schooljaar stickers bestellen? Mail dan naar: picatypen@blink.nl.

Wat kost een licentie?

De prijs van de licentie is per leerling € 7,95 per jaar. De prijsberekening voor je school is gebaseerd op het gemiddeld aantal leerlingen per leerjaar op basis van de DUO gegevens. In geval van licenties die na de eerste termijn automatisch worden verlengd, behoudt Pica zich het recht voor om in vervolgtermijnen een reguliere prijswijziging door te voeren. Eventuele prijswijzigingen worden altijd minimaal 2 maanden van te voren gecommuniceerd via de website.

De prijs van de licentie voor de Belgische scholen of een verlenging van een eerder afgesloten Nederlandse licentie (via Pica in schooljaar 2019/2020 of eerder én zonder koppeling met Blink Studio of Basispoort) is voor het schooljaar 20223/2024 € 225, -. Wanneer je ook gebruik wilt maken van de persoonlijke online typecoach kun je contact opnemen voor een prijsopgave. (Niet mogelijk indien je via de schoolleverancier besteld en de cursus via Blink Studio of Basispoort aan de leerlingen gaat aanbieden)

Hoe betaal ik?

De facturatie loopt via de basisschool-leverancier.

Voor Belgische scholen en Nederlandse scholen die een licentie via Pica hebben, zonder koppeling met Blink Studio of Basispoort, wordt er wel rechtstreeks een factuur vanuit Blink gestuurd. Dit verloopt niet via de basisschool-leverancier.

Is de cursus ook geschikt voor kinderen van de middelbare school?

Zeker, we bieden de cursus aan voor kinderen vanaf groep 5/6 NL/leerjaar 3/4 BE tot en met de brugklas.

Hoe kan ik de kinderen die gaan typen aanmelden?

Wanneer je een licentie via Blink hebt besteld, meld je de leerlingen aan in Blink Studio.

Als Belgische school ontvang je kort voor aanvang van de cursus per mail de inloggegevens voor het lerarendashboard. Hierin kunnen alle leerlingen worden aangemeld.

Hoe kan een kind inloggen/beginnen?

De leerlingen kunnen in hun omgeving in Blink Start het Pica Typen logo aanklikken om aan de cursus te beginnen.

Belgische scholen kunnen nadat de leerlingen aangemeld zijn de inloggegevens in PDF downloaden en uitprinten. Deze dient de school zelf met de leerlingen te delen, zo kunnen zij direct starten.

Welke groepen mogen meedoen?

Wij raden aan de groepen 6, 7 en 8 en eventueel groep 5, voor de Belgische scholen is dat vanaf leerjaar 4. Ook voor de brugklas van de middelbare school is de cursus geschikt. De doelen zijn op het niveau van de verschillende groepen afgestemd en individueel tussentijds door ons aan te passen.

Hoe vaak moeten de kinderen typen?

3 tot 5 keer per week en dan 15 tot 30 minuten. Dit is voldoende om de juiste vaardigheid op te bouwen. Begin bijvoorbeeld iedere schooldag met 15 minuten typen. Thuis kunnen kinderen ook verder oefenen.

Kunnen de kinderen ook thuis typen?

Dat kan zeker. Met hun eigen inloggegevens kunnen kinderen thuis en op school aan de slag met de typecursus.

Hoe lang duurt de cursus?

Indien er 5 dagen in de week 15 minuten wordt getypt en er per keer een reisdag wordt afgerond, is de cursusduur 12 weken. Bij ziekte, vakantie of indien een kind extra moet oefenen kan dit langer duren.

Kan een leerkracht ook meedoen met de cursus?

Dat kan alleen voor de Belgische scholen en als je al een licentie hebt lopen (2019/2020) Voor scholen die via Basispoort of Blink Studio de licentie hebben is dat niet mogelijk.

Is er een diploma na afloop?

Ja, deze kun je na afloop van de cursus downloaden in PDF en uitprinten.

Wat als de licentie is afgelopen en niet alle kinderen zijn klaar?

De licentie wordt ieder jaar automatisch verlengd. De leerlingen kunnen in het nieuwe jaar de cursus afronden. Neem van tevoren wel even contact met ons op als je de cursus via Blink Studio doet.

Hoe kan ik de licentie beëindigen?

Een licentie kan gedurende het eerste jaar niet tussentijds worden opgezegd. Na afloop van het eerste licentiejaar, kun je jaarlijks opzeggen. De opzegging moet minimaal een maand voor het verstrijken van de contractstermijn plaatsvinden. De opzegging kan plaatsvinden door een bericht te sturen aan de klantenservice. Dit kan per post of per e-mail. Een licentie wordt dan beëindigd aan het einde van de licentieperiode.

Kan de typecursus ook gedaan worden op een tablet?

Ja, onze typecursus is ook geschikt voor tablets. Hiervoor is wel een extern toetsenbord nodig. We hebben de cursus getest op de iPad en op een Galaxy Tab. Andere tablets met een vergelijkbare beeldschermresolutie en processorkracht kunnen ook gebruikt worden.

Is de cursus ook geschikt voor het werken op een Azerty toetsenbord?

Ja, de cursus kan ook gevolgd worden op een Azerty toetsenbord.

Wij zijn een Belgische school, kunnen onze leerlingen ook meedoen aan de cursus?

Dat kan, we bieden de cursus aan voor het werken op een Qwerty- of een Azerty toetsenbord. We bepalen de versie aan de hand van de woonplaats. Mocht je een Belgische school zijn, maar wel op Qwerty-toetsenborden werken, dan kan dit aangegeven worden in het opmerkingenveld in het bestelformulier.

Staat je vraag hier niet bij?

Voor Nederlandse scholen zijn we tijdens kantooruren bereikbaar via de chatfunctie in de lesomgeving van Blink Studio, maar ook telefonisch zitten we voor je klaar op nummer: 073-8500022. Liever mailen? Vul het contactformulier in op: https://blink.nl/contact/ of stuur een mailtje naar: onderwijssupport@blink.nl.

Voor Belgische scholen kun je tijdens kantooruren telefonisch contact opnemen op nummer: +31 (0)73-8500033. Mailen kan naar: picatypen@blink.nl.

Bekijk hier de algemene voorwaarden.