Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag? Kijk of de vraag tussen de veelgestelde vragen staat…

Vragen algemeen

Hoe lang duurt de typecursus?

De cursusduur is 12 weken indien er 5 dagen in de week een kwartiertje getypt wordt. Een uitloop is zonder extra kosten mogelijk indien er extra geoefend moet worden of als er vanwege ziekte of vakantie even niet getypt kan worden.

Mag mijn kind langer dan 12 weken over de cursus doen?

Wanneer de cursist 5 dagen per week 15 minuten typt, kan de cursus al in 12 weken worden afgerond. Echter blijft de typecursus beschikbaar gedurende een looptijd van 24 maanden en is pas volledig afgerond als het typediploma binnen die periode is behaald. Na het behalen van het diploma wordt het account gesloten. Deze lange termijn zorgt ervoor dat cursisten in hun eigen tempo kunnen werken en pas klaar zijn als het einddoel is bereikt.

Wat houdt de persoonlijke begeleiding in?

De typecoach houdt bij waar de cursist is en monitort op de achtergrond de vorderingen. Ze zal extra tips en aanwijzingen sturen als het even wat minder gaat. Ook met vragen over de typecursus kan de cursist bij haar terecht. Alle vragen worden persoonlijk door de typecoach beantwoord, we streven ernaar uiterlijk de volgende werkdag op de berichten te hebben gereageerd.

Zijn er verschillende varianten van deze typecursus?

Ja, er zijn verschillende varianten waarbij de gestelde doelen aangepast zijn aan leeftijd, ontwikkeling en leesniveau. We raden aan om voor de variant te kiezen van de groep of leerjaar waarin het kind zit, dit heeft niet alleen met het leesniveau te maken, maar ook met de motorische ontwikkeling. De inhoud van de verschillende varianten is gelijk, dezelfde uitleg en oefeningen en dezelfde spectaculaire weetjes met leuke filmpjes en mooie afbeeldingen.

Bekijk hier de verschillende varianten van de typecursus.

Wat zijn de eisen voor het diploma?

De eisen voor het diploma zijn per variant:

  • Groep 5/6, Leerjaar 3/4: 120 aanslagen per minuut met een nauwkeurigheid van 99%.
  • Groep 7/8 en brugklas, leerjaar 5/6: 130 aanslagen per minuut, nauwkeurigheid 99%.
  • Dyslexie: 90 aanslagen per minuut met een nauwkeurigheid van 99%.
Kan je de typecursus ook doen met een tablet?

Ja, onze typecursus is ook geschikt voor tablets. Hiervoor is wel een extern toetsenbord nodig. We hebben de cursus getest op de iPad en op een Galaxy Tab. Andere tablets met een vergelijkbare beeldschermresolutie en processorkracht kunnen ook gebruikt worden.

Is de typecursus geschikt voor alle computers?

Ja, de typecursus is geschikt voor elke computer. We ondersteunen de recente versies van Windows en Apple OS. De typecursus is geschikt voor alle moderne browsers.

Is er internet nodig om de cursus te doen?

De cursus betreft een online cursus, hierbij is er altijd een goede internet-verbinding nodig.
We raden aan om gebruik te maken van een recent besturingssysteem en de meest recente versie van een Internetbrowser. We raden Google Chrome aan.

Kun je met meerdere personen op 1 account werken?

Per account kan 1 persoon de cursus volgen. De opdrachten kunnen maar 1 keer gemaakt en door ons beoordeeld worden. Een account is persoonsgebonden en kan niet worden overgezet op een andere naam.

Kan ik als ouder de voortgang van mijn kind inzien?

Met de toegestuurde inloggegevens kun je als ouder ook inloggen om de voortgang van je kind te volgen. In een duidelijk overzicht kun je zien waar je kind is, wat de resultaten bij de dagopdrachten zijn en of er herhalingsdagen nodig zijn geweest om extra te oefenen. Ook is de chatgeschiedenis met de extra tips en aanwijzingen van de typecoach inzichtelijk. Zo ben je altijd op de hoogte!

Kan je ook met een AZERTY toetsenbord (België) deze cursus volgen?

Deze typecursus is beschikbaar voor Qwerty toetsenborden (Nederland) en Azerty toetsenborden (België).

Hoe snel kan mijn kind na de aanmelding beginnen met de cursus?

Nadat wij je aanmelding hebben ontvangen krijg je nog dezelfde dag een e-mail met daarin de inloggegevens voor het account.

Bestel hier de typecursus Pica Typen

Ik heb mijn kind opgegeven voor de typecursus, maar hoe log ik in?

Nadat wij de aanmelding ontvangen hebben wordt er nog dezelfde dag een account aangemaakt en krijg je op het opgegeven e-mailadres een mail met de inloggegevens. Heb je geen e-mail ontvangen? Controleer dan eerst de spam/ongewenste mail! Staat de e-mail daar ook niet in, neem dan contact op.

Mijn kind kan niet meer inloggen, wat nu?

Als je de inloggegevens kwijt bent of niet meer weet, dan kun je onderaan in het inlogscherm een nieuw wachtwoord aanvragen. Vul hiervoor het e-mailadres in dat je ook bij de aanmelding voor de cursus hebt ingevuld. Hieraan is het account gekoppeld. Je ontvangt dan een link om het wachtwoord te resetten. Kinderen die via school de cursus volgen, kunnen op school een nieuw wachtwoord aanvragen. Is de looptijd van 24 maanden verstreken? Dan kun je helaas niet meer inloggen.

Worden de toetsen met stickers afgeplakt en hoe kom ik aan de stickers?

We plakken de toetsen stapsgewijs af met kleurenstickers. De kleuren corresponderen met de vingers. In de uitleg in de cursus wordt duidelijk aangegeven met welke kleuren de toetsen worden afgeplakt. Na de aanmelding worden de stickers uiterlijk de volgende werkdag samen met een spiekkaart per post verzonden. Hier worden geen extra kosten voor in rekening gebracht. Extra stickervellen bijbestellen kan via de webshop. Hier zijn wel kosten aan verbonden.

Kan mijn kind nog oefenen na het behalen van het diploma?

Na het behalen van het diploma zijn alle oefeningen en opdrachten voltooid en is er geen ruimte meer om te oefenen. Het account wordt na het afronden van de cursus na 7 dagen gesloten.

Prijs, betaling, annuleren

Wat kost de typecursus?

De basisprijs van Pica Typen is € 79,- Er kunnen aanbiedingen zijn in bepaalde periodes. Kijk hier voor de huidige prijs.

Wat kost het examen?

Onze prijs is inclusief het examen en het diploma, er komen geen kosten bij!

Krijg ik korting als ik meer kinderen tegelijk opgeef?

Met onze lage prijsstelling bieden we geen extra korting aan bij het aanmelden van meerdere kinderen tegelijk. We hebben regelmatig leuke aanbiedingen, buiten deze actie-periodes bieden we geen kortingen aan.

Kan ik nadat ik mijn kind heb aangemeld nog annuleren?

Binnen 14 dagen na aanmelding kan de cursus nog kosteloos zonder opgaaf van reden annuleren. Eventueel betaald cursusgeld wordt dan teruggestort. Annuleren kan door een e-mail te sturen naar picatypen@blink.nl of contact op te nemen via +31 (0)73-8500033.

Vragen over dyslexie

Kan mijn kind met dyslexie langer over de cursus doen?

Onze typecursus heeft een looptijd van 24 maanden en is pas volledig afgerond als het typediploma is behaald. Dit houdt in dat cursisten in hun eigen tempo kunnen werken en pas klaar zijn als het einddoel is bereikt. Wanneer de cursist 5 dagen per week 15 minuten typt, kan de cursus al in 12 weken worden afgerond.

Wil je weten welke typecursus het meest geschikt is?

Vergelijk de typecursussen voor kinderen met dyslexie.

Bekijk de vergelijking informatie

Is deze typecursus geschikt voor kinderen met dyslexie?

Pica Typen is ook geschikt voor kinderen met dyslexie. We werken met een speciaal dyslexie lettertype en aangepaste doelen als het gaat om snelheid en nauwkeurigheid. Deze doelen zijn ook tussentijds nog aan te passen. Bovendien kun je rekenen op extra begeleiding van de typecoach. Zij houdt de voortgang pro-actief in de gaten en stuurt bij als dat nodig is.

Staat je vraag hier niet bij?

Neem dan contact met ons op

Op maandag-vrijdag zijn wij van 9.00-13.00 telefonisch bereikbaar: 073 85 000 33.

Per e-mail zijn we bereikbaar op: picatypen@blink.nl